elsene.be

Cultuur Elsene

De dienst Cultuur in het nieuw...

Het is je misschien al opgevallen dat onze culturele instellingen een vernieuwingsgolf ondergaan. We voeren werken uit en we verbeteren de uitrusting van onze ruimtes om de bezoekers een zo kwalitatief mogelijk onthaal te kunnen bieden.

De Kapel van Boondaal werd opgesmukt met mooi houtwerk en een nieuw laagje verf in grijstinten. Ook het theater Molière kreeg een verjongingskuur. De vloerbekleding werd vervangen en ook de mythische theaterstoelen werden één voor één volledig vernieuwd: het nauwkeurige werk van gespecialiseerde ambachtslieden.

De Elsense street artist Denis Meyers kwam de witte muren van de binnenkoer van de Franstalige bibliotheek opfleuren met woorden, titels en citaten die verband houden met literatuur, schrijvers en dichters, van vroeger en nu. Wie nu de bibliotheek bezoekt, wordt verwelkomd door de sierlijke letters in verschillende tinten blauw.

Lezen, workshops volgen, naar verhaaltjes luisteren of komen studeren, de vernieuwde lokalen van de bibliotheek lenen zich nu nog beter tot al deze verschillende activiteiten. Met de hulp van de ABC-studio heeft ons team de ruimtes heringericht om ze nog aangenamer en overzichtelijker te maken voor veelzijdig gebruik.

In 2017 zetten we onze werken verder, soms zichtbaar, soms achter de coulissen. In 2018 starten we met de uitbreiding van het gemeentelijke museum.

We willen jullie verwelkomen in mooie en aangename ruimtes. Of je nu alleen, met vrienden of met je gezin komt, je kan er genieten van ons uitgebreide aanbod aan culturele activiteiten.

Wij wensen jullie een inspirerend nieuw jaar vol verrijkende artistieke ervaringen.

Tentoonstelling Ahnen van Silvia Hatzl

Silvia Hatzl is een bekende artieste met Duitse roots die haar werken tentoonstelt in het historische kader van de Kapel van Boondaal. Ze maakt kunst die tegelijk monumentaal en kwetsbaar is. Haar creaties vormen een verbinding tussen lichamen en hun naakte of gekleede omhulling en het effect van de tijd op beide.

Les salons de la mélodie

Na verschillende eerdere samenwerkingen, willen Jean-Pierre Moemaers (pianist) en Sébastien Romignon Ercolini (tenor) ditmaal de schoonheid van de melodie en het Lied doen herleven. Tijdens hun "Les salons de la mélodie" kan je genieten van deze mooie tijdloze kamermuziek. Na afloop van het concert is het mogelijk de muzikanten te ontmoeten.

Prijs voor schilderkunst Marie-Louise Rousseau

De Marie-Louise Rousseau prijs zag het licht in 1986 dankzij een legaat aan de gemeente Elsene en beloont de winnaar van deze schilderkunstwedstrijd.
Dit jaar wordt een nieuwe editie georganiseerd. Kandidaten kunnen zich inschrijven van 4 tot 22 september.

Laatste verandering: 2017-01-05 11:45:49