elsene.be

Cultuur Elsene

De dienst Cultuur in het nieuw...

Het is je misschien al opgevallen dat onze culturele instellingen een vernieuwingsgolf ondergaan. We voeren werken uit en we verbeteren de uitrusting van onze ruimtes om de bezoekers een zo kwalitatief mogelijk onthaal te kunnen bieden.

De Kapel van Boondaal werd opgesmukt met mooi houtwerk en een nieuw laagje verf in grijstinten. Ook het theater Molière kreeg een verjongingskuur. De vloerbekleding werd vervangen en ook de mythische theaterstoelen werden één voor één volledig vernieuwd: het nauwkeurige werk van gespecialiseerde ambachtslieden.

De Elsense street artist Denis Meyers kwam de witte muren van de binnenkoer van de Franstalige bibliotheek opfleuren met woorden, titels en citaten die verband houden met literatuur, schrijvers en dichters, van vroeger en nu. Wie nu de bibliotheek bezoekt, wordt verwelkomd door de sierlijke letters in verschillende tinten blauw.

Lezen, workshops volgen, naar verhaaltjes luisteren of komen studeren, de vernieuwde lokalen van de bibliotheek lenen zich nu nog beter tot al deze verschillende activiteiten. Met de hulp van de ABC-studio heeft ons team de ruimtes heringericht om ze nog aangenamer en overzichtelijker te maken voor veelzijdig gebruik.

In 2017 zetten we onze werken verder, soms zichtbaar, soms achter de coulissen. In 2018 starten we met de uitbreiding van het gemeentelijke museum.

We willen jullie verwelkomen in mooie en aangename ruimtes. Of je nu alleen, met vrienden of met je gezin komt, je kan er genieten van ons uitgebreide aanbod aan culturele activiteiten.

Wij wensen jullie een inspirerend nieuw jaar vol verrijkende artistieke ervaringen.

Laatste verandering: 2017-07-11 08:13:06