elsene.be

Suggesties

From China to Taiwan

De tentoonstelling schetst de oorsprong en evolutie van de Chinese abstracte schilderkunst. In 1949 verlieten tal van Chinezen het vasteland om onderdak te zoeken in Taiwan. In die verstoorde wereld slaagden de kunstenaars erin zich te bevrijden van de traditie en voortaan inspiratie te putten uit de westerse kunst.

EXPO BIS - Eerbetoon aan Jean Coquelet

EXPO BIS
"Jean Coquelet was van 1957 tot 1987 conservator van het Museum van Elsene. Als denker en doener, dromer en gevoelsmens zorgde hij ervoor dat het Museum echt op de kaart werd gezet. Minder bekend is het feit dat hij, met zijn foto's van naakten in de ruimte, zelf actief was in het artistieke veld." - Roger Pierre Turine

Elie Borgrave. Het evenwicht van tegenpolen

EXPO BIS De schilderkunst van Elie Borgrave 1905-1992 staat helemaal in het teken van de abstractie. De kunstenaar putte inspiratie uit de dynamiek van de tegenstelling : het abstract expressionisme tegenover het gemurmel van kleurvlakken, een gevarieerd palet tegenover het verlangen naar monochromie, ritmische effecten tegenover een gestolde tijd.

Olivia Hernaïz. Laureaat ArtContest 2016

EXPO BIS
Olivia Hernaïz is een verzamelaarster. Ze werkt met materiaal dat ze in de publieke ruimte heeft gezocht of toevallig gevonden. Met Make yourself comfortable werpt de kunstenaar zich op als interieurdesigner. De aldus tot stand gekomen ruimte is doorspekt met politieke symbolen en logo's.

Prijs voor schilderkunst Marie-Louise Rousseau

De Marie-Louise Rousseau prijs zag het licht in 1986 dankzij een legaat aan de gemeente Elsene en beloont de winnaar van deze schilderkunstwedstrijd.
Dit jaar wordt een nieuwe editie georganiseerd. Kandidaten kunnen zich inschrijven van 4 tot 22 september.

Jeux d'enfants : Mahjong des mots (Fr)

Potjandorie! Een Chinese ridder probeert de schilderijen in de tentoonstelling te stelen om ze terug naar China te brengen. De jonge spelertjes worden uitgenodigd om krachtige gedichten te creëren over de kunstwerken.
Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. In het Frans.
Reservatie aanbevolen.

Vrije creatieve workshop : Abstract'China

Ontdek verschillende technieken (inkt, acrylverf, waterverf, houtskool, enz.). Een artistiek avontuur tussen nieuw en traditioneel, met de losse pols en gecontroleerd, spontaan en samengesteld ... Wees bereid om je handen vuil te maken!
Voor allen, vanaf 6 jaar.
Inschrijving de dag zelf.

Robert Doisneau

Deze overzichtstentoonstelling van de beroemde Franse fotograaf Robert Doisneau is voor het eerst in België te zien. De geëngageerde, diep humanistische kunstenaar Robert Doisneau loodst u binnen in een aparte, poëtische wereld die nog niets aan actualiteitswaarde heeft ingeboet. Niet te missen!

Expo Bis - Hop !

Een kunstenaar heeft meer dan één trucje in de mouw om beweging weer te
geven, of die nu verstild, heftig, golvend is of met geluid gepaard
gaat. Op basis van een twintigtal werken uit de vaste collectie van het
Museum van Elsene wil de tentoonstelling HOP! de zintuigen prikkelen van
kinderen van 6 tot 12 jaar oud!

Rondleiding en workshop : HOP ! met de beentjes !

Breng een bezoek aan de tentoonstelling HOP! en het multimedialab, gevolgd door een workshop over de beweging (in het Klein Mercelis-theater). Deze workshop voor ouders en kinderen staat onder leiding van Lucie Burton.

Gratis Nocturne

Het Museum van Elsene gaat uit de bol!
Laat je meevoeren door retro muziek bij ROBERT DOISNEAU, verken de wereld van beweging in de kindertentoonstelling HOP! en zwier zelf de benen los tijdens een korte sessie rond lichaamsbeweging. Wees niet verlegen en laat je helemaal gaan!

Kunstendag voor Kinderen

Animatie voor kinderen op de expo HOP!
Inschrijving op de dag zelf aan de museumbalie.
Gratis voor kinderen en jongeren tot 18 jaar

Rondleiding met verhaaltjes : Papy Robert

Robert Doisneau doet denken aan een lieve opa die ons zijn mooiste fotoalbums laat zien. Hij neemt ons mee op een reis terug in de tijd, in de Parijse straten waar hij ons alle details laat zien die het leven mooi maken.
Voor begeleide kinderen van 2,5 > 5 jaar (FR).
Reservering verplicht.

Kinderspelen : Een schat in het museum

In het Museum van Elsene zou sinds tientallen jaren een schat verborgen zitten. Uiteraard is niemand op de hoogte. Niemand, behalve misschien de personages op de schilderijen. Wat gaat er schuil achter hun onschuldige uiterlijk? Welk geheim verbergen ze? Kom naar het museum en volg hun aanwijzingen. Zij zullen je naar de verborgen schat leiden.

Kerststage HOP met de beentjes!

De beweging schilderen.In beweging schilderen.Naar de beweging schilderen.
Vier ontdekkingsdagen, gewijd aan creatief en artistiek onderzoek van de expo HOP!
Stage georganiseerd door Patrimoine à Roulettes.
Voor kinderen van 8 tot 12 jaar (NL + FR).
Reservering verplicht.
Prijs: 120 euro

Gratis Nocturne

Rondleidingen
18.30u: ROBERT DOISNEAU (FR)
19.00u: ROBERT DOISNEAU (NL)
19.00u: Meet the artist: Elodie Antoine.
Rondleidingen op de tentoonstelling ROBERT DOISNEAU -reservering verplicht.
Vrije toegang zonder reservering, behalve voor de rondleidingen.
Voor de expo BIS HOP! en zijn multimedialab: inschrijving aan de balie, op de avond zelf.