elsene.be

Suggesties

Art nouveau en art deco in Elsene

Elsene beschikt over een uitzonderlijk architecturaal erfgoed. De stijlen art nouveau en art deco zijn er goed vertegenwoordigt in openbare gebouwen, herenhuizen en appartementsgebouwen.

Historica Cécile Dubois organiseert wandelingen en lezingen over beide architectuurstijlen.

Een helpende hand bij je belastingaangifte

Een helpende hand bij je belastingaangifte

Telen in de Stad : Mijn moestuin op het balkon

Wil je graag je eigen groenten telen maar heb je geen tuin? Geen nood, een terras, een binnenplaatsje, een dak of een balkon... al deze plekken volstaan voor te starten met je eigen moestuin! Deze workshop doet je alle mogelijke oplossingen uit de doeken om je eigen groenten te telen.

De 27 op je bord

Kom meefeesten op 7 juni en proef de culinaire geschiedenis en de tradities van elk land.

Les salons de la mélodie

Na verschillende eerdere samenwerkingen, willen Jean-Pierre Moemaers (pianist) en Sébastien Romignon Ercolini (tenor) ditmaal de schoonheid van de melodie en het Lied doen herleven. Tijdens hun "Les salons de la mélodie" kan je genieten van deze mooie tijdloze kamermuziek. Na afloop van het concert is het mogelijk de muzikanten te ontmoeten.

Dansen in het park!

De zomervakantie neemt een swingende start met "Dansen in het park" n.a.v. de Vlaamse feestdag. Naast muziek, snacks, drank en animatie is er ook het live optreden van Hound Dog Jr. met een fantastische Elvis tribute. Topmuzikanten en podiumbeesten Frank Vander linden, Paul De Weerdt, Jan Van Eyken en Dirk Jans zetten het podium in vuur en vlam!

Prijs voor schilderkunst Marie-Louise Rousseau

De Marie-Louise Rousseau prijs zag het licht in 1986 dankzij een legaat aan de gemeente Elsene en beloont de winnaar van deze schilderkunstwedstrijd.
Dit jaar wordt een nieuwe editie georganiseerd. Kandidaten kunnen zich inschrijven van 4 tot 22 september.

Robert Doisneau

Deze overzichtstentoonstelling van de beroemde Franse fotograaf Robert Doisneau is voor het eerst in België te zien. De geëngageerde, diep humanistische kunstenaar Robert Doisneau loodst u binnen in een aparte, poëtische wereld die nog niets aan actualiteitswaarde heeft ingeboet. Niet te missen!

Expo Bis - Hop !

Een kunstenaar heeft meer dan één trucje in de mouw om beweging weer te
geven, of die nu verstild, heftig, golvend is of met geluid gepaard
gaat. Op basis van een twintigtal werken uit de vaste collectie van het
Museum van Elsene wil de tentoonstelling HOP! de zintuigen prikkelen van
kinderen van 6 tot 12 jaar oud!